Hírek

Safe4Cycle program három általános iskolában

Az elmúlt két hétben mind a három kiválasztott iskolával sor került a szerződések aláírására. Abelovszky Tamás programvezető minden iskola igazgatójával, és a programban részt vevő pedagógusokkal is találkozott a három településen.

A Safe4Cycle programban a pályázatok értékelése alapján a következő három iskola vesz részt a 2016/2017-es, illetve a 2017/2018-as tanév pilot programjában:

  • II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Téglás)
  • Mosonszentmiklósi Széchenyi István Általános Iskola és AMI
  • Vaszary János Általános Iskola (Tata)

A program a június 28. és július 1. között megszervezésre kerülő pedagógusképzéssel indul a tanárok számára, akik szeptemberben kezdik el szervezni iskolájukban a Safe4Cycle foglalkozásokat. Terveink szerint az őszi-téli időszakban a gyerekek a kerékpáros közlekedés elméleti alapjaival (KRESZ-szabályok, kerékpár felépítése, kerékpáros túrázás, stb.).

A programmal szeretnénk felhívni a gyerekek, a szülők, az iskolaigazgatók és a tanárok figyelmét a közlekedésbiztonsági oktatás fontosságára. Hosszú távú hatásként abban bízunk, hogy még több ember fogja kerékpárját egészséges és fenntartható közlekedési eszközként használni.