Hírek

Bringásvándor elméleti képzés újabb két helyszínen

Újabb két helyszínen tartottunk Bringásvándor elméleti képzést: Nyíregyházán és Békéscsabán csaknem 100 pedagógus vett részt a keddi és szerdai képzési napokon.

Április-májusban Beregdarócon, illetve Dánfokon folytatjuk a kétnapos gyakorlattal, kisebb, legfeljebb 20 fős csoportokban. 

A 30 órás, akkreditált kerékpáros-vándortábor vezető pedagógus-továbbképzéssorozat a Bringakultúra Egyesület szervezésében valósul meg 2018 tavaszán. A képzés résztvevői elméleti és gyakorlati kerékpáros túratervezési és túraszervezési ismereteken túl elsősegélynyújtási alapismereteket szerezhetnek, megismerik a KRESZ kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb szabályait, illetve a BringaAkadémia képzési programjából átemelve kerékpáros képességfejlesztő feladatokal, játékokkal ismerkednek meg, amelyek segíthetik őket a gyerekek túrázásra való felkészítésében.

A képzést elvégző pedagógusok jelentős része már idén tervezi kerékpáros vándortábor szervezését iskolájában. A képzésekre már nem lehet jelentkezni (csak várólistára), a táborokra még igen: a Körösök menti kerékpáros-kenus táborban még van néhány szabad turnus.