Hírek

Kerékpáros szemléletformáló kampány Karcagon

Karcag város önkormányzata kerékpáros hálózat fejlesztésére nyert európai uniós forrást a TOP-3.1.1-15 pályázaton - a beruházás keretében a kötelező szemléletformálási tevékenységet a Veulta Kft. végzi a település megbízásából.

Karcag Városi Önkormányzat nagyívű kerékpárosbarát fejlesztésbe kezd európai uniós forrásból. A település a város kerékpárútjainak fejlesztésével kívánja elérni azt, hogy a városi, járásszékhelyi szolgáltatások egyszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb megközelíthetősége javuljon. A kerékpárúthálózat kialakításának célja enyhíteni a belterületi kerékpárutak hiányát, a TOP-3.1.1-15-JN1-2016-00021 azonosítószámú projekt keretében egyrészt új kerékpárutak épülnek, másrészt régebbi létesítmények is felújításra kerülnek.

A szemléletformálási tevékenység keretében elsősorban az általános iskolás korosztályt célozzuk különféle programokkal, de a település lakosságát célozza a beruházás befejezését követően a bebiciklizés program és a mindenkihez eljutó kerékpáros kiadványok is.