Hírek

Vége a Bringásvándor képzések tavaszi szezonjának

Bár számos nehézséggel kellett szembenéznünk az utóbbi hónapokban a koronavírus-járvány miatt, ismét sikeres szezont zártunk a Bringásvánsor képzésekkel; legközelebb várhatóan ősszel lehet jelentkezni Bringásvándor képzésre.

A kormányzati intézkedésekkel összhangban március 16-án állt le képzési programunk, amit végül május elején tudtunk újraindítani, a korlátozások részleges feloldásával párhuzamosan. Ekkorra a képzések kétharmadának meg kellett volna már valósulnia, így radikálisan újra kellett tervezni programjainkat, és végül - a Bringásvándor programot koordináló Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel egyetértésben - az egynapos képzések mellett tettük le voksunkat egyrészt annak érdekében, hogy a táborok nyári indulásáig minden pedagógus elvégezhesse a képzést, másrészt pedig azért, mert igyekeztünk elkerülni minden "feleslegesen" együtt töltött időt.

Tekintettel a rendkívüli körülményekre, a megszokottnál rugalmasabban kezeltük az időpont-, illetve helyszínváltoztatásra vonatkozó kéréseket, azonban összesen 23 fő így sem vett részt a gyakorlati képzésen (nem megfelelő időpont, helyszín mellett lemondási okként szerepelt az, hogy a kijárási korlátozás miatt nem tudnak eljönni, vagy mert tartanak a fertőzésveszélytől). A képzéseken a szokásosnál jóval nagyobb figyelmet szenteltünk a higiéniára (kézfertőtlenítő gél kihelyezése, fejvédők, kerékpárok nyergének, markolatának fertőtlenítése).

A résztvevők többsége a körülmények ellenére elégedett volt a képzésen tapasztaltakkal, illetve a megelőző szervezéssel és tájékoztatással is, ugyanakkor többen jelezték, hogy a kétnapos gyakorlati képzés jobb lett volna. Természetesen - ha ez lehetséges lesz - a várhatóan ősszel meghirdetésre kerülő újabb képzések esetében visszatérün a kétnapos gyakorlathoz.