Médiamegjelenéseink

 

Sajtókapcsolat

Abelovszky Tamás programfelelős, +36 30 462 0181, info@bringaakademia.hu 

(A médiatartalmak a képekre kattintva érhetőek el.)

 

Karc FM, 2018. 12. 04. (Spájz; Közlekedő kisokos)

Abelovszky Tamás BringaAkadmia programvezető mutatta be a Közlekedő kisokos munkafüzetet és tanári kézikönyvet a délelőtti műsorsávban Csesznák Anikóval beszélgetve.

Zaol, 2018. 11. 30.

A városban az önkormányzat, a helyi tankerületi központ, a rendőrség és a BringaAkadémia együttműködésének köszönhetően három általános iskolában indul el a 2018/2019-es tanévben a közlekedési ismeretek tanítása - a három iskola pedagógusai decemberben megkezdik a BringaAkadémia pedagógus-továbbképzést is.

Pátria TV (Siklós), 2018. 11. 29. (Pedagógus-továbbképzés a BYPATH projekt keretében)

teol.hu, 2018. 11. 17. (Iskolarendőrök BringaAkadémia képzése)

Bejártuk Tolnát és Baranyát - Dombóváron zárult másfél éves képzéssorozatunk, amit az ORFK-OBB megbízásából valósítottunk meg minden megyei (illetve a fővárosi) rendőr-főkapitányságon. Célunk az egynapos tréningekkel az volt, hogy a résztvevő rendőröknek, polgárőröknek, pedagógusoknak módszertani felkészítést, segítséget adjunk a közlekedési ismeretek általános iskolai átadásához.

2018. 11. 14. (Közlekedő kisokos átadása)

Közlekedő kisokos munkafüzeteket kaptak a Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola 4-5. osztályos tanulói - a nagyrészt a BringaAkadémia munkájának köszönhető kiadvány 2018 novemberében összesen 200000 általános iskolás diákhoz jut el.

index.hu, 2018. 10. 04. (Közlekedő kisokos)

M1, 2018. 10. 04. (Ma este; Közlekedő kisokos bemutatása)

Abelovszky Tamás BringaAkadmia programvezető és Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos mutatták be a Közlekedő kisokos munkafüzetet és tanári kézikönyvet. A BringaAkadémia munkafüzeten alapuló kiadvány idén ősszel 200000 negyedik és ötödik osztályos tanulóhoz fog eljutni, segítve a biztonságos közlekedésre nevelést. A képre kattintva a videón 07:52-nél kezdődik a Közlekedő kisokosról szóló rész.

 

keol.hu, 2018. 09. 17. (BringaAkadémia projektnap a Kertvárosi Iskolában)

Szeptember 17-én a kecskeméti Kertvárosi Általános Iskolában az Európai Mobilitási héthez kapcsolódóan a BringaAkadémia csapata szervezett  kerékpáros napot. A program keretében a gyerekek kipróbálhatták kerékpáros tudásukat az udvaron az ügyességi-közlekedési pályán, míg az osztályteremben egy interaktív kerékpáros KRESZ-foglalkozás keretében számot adhattak közlekedési ismereteikről.

Gong Rádió, 2018. 09. 13. (BringaAkadémia iskolai nap, kerékpáros fejlesztések Kecskeméten)

2018. szeptember 17-én BringaAkadémia projektnapot tartunk a kecskeméti Kertvárosi Általános Iskolában - a rendezvény kapcsán Abelovszky Tamás programvezető a Gong Rádió vendége volt.

veol.hu, 2018. 06. 15. (Iskolarendőrök BringaAkadémia képzése)

A Veszprém megyei hírportál az ORFK-OBB megbízásából megvalósuló egynapos, rendőröket célzó BringaAkadémia képzésről számolt be.

 

Duna World, 2017. 11. 22. (Zebra Magazin 85. adás, Safe4Cycle interaktív videó)

A Safe4Cycle program keretében elkészült interaktív videónkat az autómentes napon mutattuk be a nagyközönségnek - a Zebra magazin 85. adásában pont két hónappal később került műsorra az Abelovszky Tamás programvezetővel készült riport a videóról.

Duna World, 2017. 11. 21. (Útravaló 317. adás, BringaAkadémia képzés rendőröknek)

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága megbízásából a Vuelta Sportiroda 2017 őszén összesen 9 helyszínen szervezett egynapos képzéseket rendőrök, polgárőrök, pedagógusok számára. A képzések célja a résztvevők felkészítése arra, hogy gyalogos, kerékpáros közlekedési ismeretek átadását célzó tanórákat, foglalkozásokat tartsanak általános iskolás korú gyerekeknek, interaktív, játékos formában ismertetve a KRESZ adott korosztály számára releváns szabályait.

Kossuth Rádió, 2017. 11. 08. (Napközben, BringaAkadémia képzés rendőröknek)

November 8-án reggel a Kossuth Rádió Napközben című műsorában Abelovszky Tamás BringaAkadémia programvezető az őszi képzési programról beszélgetett Banner Gézával: az ORFK-OBB megbízásából a Vuelta Sportiroda kilenc megyében szervez egynapos tréninget rendőröknek. Két előadónk, Dallos Éva és Siska Tamás is elmondta tapasztalatait a programról.

Duna World, 2017. 11. 07. (Útravaló 315. adás, téli bringázás)

Abelovszky Tamás BringaAkadémia programvezető az Útravaló stábjának mondta el, mire kell odafigyelni a hidegebb, csapadékosabb hónapokban.

Duna World, 2017. 10. 24. (Útravaló 313. adás)

Hogyan öltözzük az őszi-téli bringázáshoz? Az Útravaló stábja Abelovszky Tamás programvezetőt kérdezte.

Szombathelyi Televízió, 2017. 10. 17.

Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere és Abelovszky Tamás BringaAkadémia programvezető mutatták be és adták át a Gothard Jenő Általános Iskolában az új munkafüzeteket. A vasi megyeszékhelyen - az egész országban úttörő módon - a 2017/2018-as tanévben már minden ötödikes tanuló heti egy órában találkozik kerékpáros ismeretekkel a testnevelésórákon. A BringaAkadémia ehhez a kezdeményezéshez nyújtott segítséget 120 munkafüzet átadásával, illetve a pedagógusoknak nyújtott egész éves szakmai háttértámogatással.

Marosvásárhelyi rádió, 2017. 09. 19. (Jó reggelt, Erdély!)

A szeptemberi marosvásárhelyi Safe4Cycle  projekttalálkozó során Szűcs Dóra és Abelovszky Tamás a helyi rádió stúdiójába is ellátogattak. A délelőtti műsorban szó esett a Safe4Cycle program mellett a magyarországi BringaAkadémia programról, az elmúlt évek tapasztalatairól, és a projektpartnerek jövőképéről, további együttműködési lehetőségekről.

Duna World, 2017. 08. 08. (Útravaló 302. adás, BringaAkadémia/Safe4Cycle vizsgák)

A Safe4Cycle program keretében szervezett BringaAkadémia szakköröket elméleti és gyakorlati vizsga zárta júniusban három iskolánkban (Tégláson, Tatán és Mosonszentmiklóson). A szakkörökön részt vevő gyerekek mindegyike sikerrel vette az akadályt a rendőrség részvételével lezajlott vizsgákon, büszkék vagyunk mindegyik csoportra, és tanáraikra is. Abelovszky Tamás programvezető az Útravaló stábjának számolt be az elért eredményekről.

Duna World, 2017. 08. 02. (Zebra Magazin 81. adás, BringaAkadémia nyári tábor)

A Zebra Magazin első augusztusi adásában a BringaAkadémia nyári táboráról is szó esett.

Ér TV, 2017. 07. 21. (BringaAkadémia nyári tábor Székelyhídon)

Székelyhídi nyári táborunkról az Ér TV is beszámolt.

Duna World, 2017. 06. 20. (Útravaló, bringázás nyáron, 6:58-tól)

Milyen veszélyek leselkednek a bringásokra a nyári hőségben, és hogyan lehet ezeket elkerülni, megelőzni?

Duna World, 2017. 06. 13. (Útravaló, KRESZ-parkok nyáron, 8:09-től)

A KRESZ-park nyáron is jó móka a gyerekeknek, ráadásul megfelelő szülői útmutatás mellett sokat tanulhatnak a gyerekek a közlekedésről játék közben.

Közlekedésbiztonság 2017/1. (BringaAkadémia képzés Pest megyei rendőröknek)

A Vuelta Sportiroda először szervezett BringaAkadémia képzést rendőröknek; az egynapos képzésen húsz, Pest megyéből érkezett rendőr vett részt. A tréning célja a rendőrök felkészítése volt arra, hogy kerékpáros közlekedési ismereteket adjanak át általános iskolás gyerekeknek. További információkat a http://www.bringaakademia.hu/hirek/rendorok-a-bringaakademia-treningen oldalon találhat a képzésről.

 

Zsaru Magazin, 2017. 03. 29. (BringaAkadémia képzés Pest megyei rendőröknek)

A Vuelta Sportiroda először szervezett BringaAkadémia képzést rendőröknek; az egynapos képzésen húsz, Pest megyéből érkezett rendőr vett részt. A tréning célja a rendőrök felkészítése volt arra, hogy kerékpáros közlekedési ismereteket adjanak át általános iskolás gyerekeknek. További információkat a http://www.bringaakademia.hu/hirek/rendorok-a-bringaakademia-treningen oldalon találhat a képzésről.

Duna World, 2017. 03. 21. (Útravaló, BringaAkadémia képzés Pest megyei rendőröknek)

A Vuelta Sportiroda először szervezett BringaAkadémia képzést rendőröknek; az egynapos képzésen húsz, Pest megyéből érkezett rendőr vett részt. A tréning célja a rendőrök felkészítése volt arra, hogy kerékpáros közlekedési ismereteket adjanak át általános iskolás gyerekeknek. A programról Abelovszky Tamás BringaAkadémia programvezető, és Nádházi Brigitta, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Csoportjának vezetője nyilatkozott az Útravaló stábjának. További információkat a http://www.bringaakademia.hu/hirek/rendorok-a-bringaakademia-treningen oldalon találhat a képzésről.

Duna World, 2017. 03. 14. (Útravaló, a kerékpár tavaszi felkészítése)

A tavasz közeledtével előkerülnek a kerékpárok a garázsokból, tárolókból, azonban egyáltalán nem mindegy, milyen állapotban vannak, amikor először felülünk a nyeregbe. Abelovszky Tamás BringaAkadémia programvezető tanácsait az Útravaló stábjával osztotta meg.

Duna World, 2017. 03. 07. (Útravaló, tervezett KRESZ-módosítások)

Abelovszky Tamás programvezető azokról a várható KRESZ-módosításokról beszélt az Útravaló műsorában, amelyek a kerékpárosokat érinthetik a közeljövőben: kötelező oldaltávolság bevezetése előzés közben, a kerékpáros utca bevezetése (osztrák, német, holland példa alapján), a kerékpárutak kötelező használatának megszüntetése bizonyos esetekben, a kerékpárosok edzését megkönnyítő szabálymódosítások.

Kossuth Rádió, 2017. 02. 15. (Napközben)

A Napközben délelőtti műsorában a kerékpárosokra vonatkozó KRESZ szabályok tervezett módosítása, illetve a kerékpáros közlekedésre nevelés volt a fő téma. Abelovszky Tamás programvezető a BringaAkadémia céljairól, a Safe4Cycle program ausztriai tapasztalatairól beszélt a stúdióban, míg telefonon Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője és Pausz Ferenc, a GRSP Hungary elnöke szóltak hozzá a témához.

Lokál, 2016. 11. 02.

Mindennapos testnevelés kerékpárral - Az országban elsőként testnevelésórák keretében foglalkoznak a BringaAkadémia tananyagával a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolában. A diákok nemcsak élvezik ezeket az órákat, de nagyon hasznosnak is találják: olyan helyzeteket gyakorolnak, amelyekre a mindennapokban szükség van.

Lokál, 2016. 09. 26.

Iskolai tananyag lett a bringázás - Hetente egyszer a testnevelésórán oktatják a kerékpározást a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolában. A Bringa Akadémia keretében a közlekedési szabályokat, a térképolvasást és a kerékpárszerelés alapjait is elsajátíthatják a ötödikes és hatodikos diákok. 

Szombathelyi Televízió, 2016. 09. 07.

Szeptemberben elindul a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolában a BringaAkadémia program - az országban egyedülálló módon az ötödikes gyerekek testnevelésórákon fognak ismerkedni a biztonságos kerékpározás alapjaival. “A gyerekek elméleti és gyakorlati foglalkozások keretében megtanulják a kerékpárkezelési technikákat, találkoznak a KRESZ legfontosabb szabályaival, forgalmi helyzetekkel és annak szabályaival. De ezen túl még karbantartási és túrázási ismeretek is vannak a programban, tehát nagyon széleskörű ismeretekkel ruházza fel a gyerekeket.” - mondta el Kelemen Tibor testnevelő tanár a kísérleti programról.

Lokál, 2016. 06. 23.

Bebiciklizhetik Kőbányát - A Kőbányai Torna Club SE városi kerékpártúrákat szervez a TÉR_KÖZ program keretében. A cél Kőbánya kerékpáros infrastruktúrájának megismerése, illetve a résztvevők tudatos kerékpáros közlekedésének ösztönzése.

Duna World, 2016. 06. 07. (Útravaló, Safe4Cycle program)

Abelovszky Tamás, a BringaAkadémia program vezetője a nemzetközi együttműködésben megvalósuló Safe4Cycle programot ismertette az Útravaló stábjának.

 

Kossuth rádió, 2016. 05. 30. (Napközben, Safe4Cycle, BringaAkadémia, kb. 9:35-től)

Abelovszky Tamás, a BringaAkadémia program vezetője a nemzetközi együttműködésben megvalósuló Safe4Cycle program céljait ismertette a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

 

Közlekedésbiztonság 2016/3. szám (Safe4Cycle projekt)

A Közlekedésbiztonság című szaklap aktuális számában Abelovszky Tamás írásából tájákozódhatnak az érdeklődők a Safe4Cycle projekt első két tanulmányútjának tapasztalatairól, illetve a projekt első fél évében elért eredményekről.

  

Duna World, 2016. 05. 24. (Útravaló)

Abelovszky Tamás BringaAkadémia programvezető a gyerekekkel biciklizni induló szülőknek ad tanácsokat a Duna World Napközben című műsorában.

Duna World, 2016. 05. 17. (Útravaló)

Abelovszky Tamás, a BringaAkadémia program vezetője az Útravaló nézőinek ismerteti a kerékpár kötelező felszereléseit.

Duna World, 2016. 05. 10. (Útravaló)

Hol szabad kerékpárral közlekedni, és hol nem? A BringaAkadémia program vezetője, Abelovszky Tamás a kerékpárosok közlekedésére vonatkozó szabályokat ismerteti.

Magyar Katolikus Rádió, 2016. 05. 06. (Pillanatfelvétel, Safe4Cycle projekt)

Tudósítás Grazból, a Safe4Cycle program projekttalálkozójáról. A riportban a nemzetközi kezdeményezésről Gál Sándor, a Marosszéki Közösségi Alapítvány ügyvezetője, és Abelovszky Tamás, a BringaAkadémia program vezetője beszélnek.

Közlekedésbiztonság 2016/1. szám (Safe4Cycle projekt)

A Közlekedésbiztonság című szaklap aktuális számában Abelovszky Tamás mutatja be a Safe4Cycle projektet.

Zebra 65. adás (2016. 04. 20. Duna World, 17:10)

Mit kell tenni a kerékpárral a hosszú téli pihenés után? A jó idő beköszöntét megelőzően érdemes elvinni szervizbe, és alávetni egy alapos átvizsgálásnak. Abelovszky Tamás BringaAkadémia programvezető mutatja be a Zebra magazin nézőinek, mi az, amit otthon is ellenőrizhetünk kerékpárunkon.

Duna World, 2016. 04. 19. (Útravaló)

A kerékpáros fejvédő viselése nem kötelező (egy esetet kivéve), de érdemes mindig felvenni azt. De milyen sisakot válasszunk, és hogyan állítsuk be azt? Abelovszky Tamás BringaAkadémia programvezető segít az Útravaló nézőinek a kiválasztásban és a beállításban.

Magyar Katolikus Rádió, 2016. 03. 30. (Életre-való, Safe4Cycle projekt 44:30-tól)

Abelovszky Tamás BringaAkadémia progravezető, a Safe4Cycle projekt szakmai vezetője mutatja be az Életre-való hallgatóinak a nemzetközi kezdeményezést.

Magyar Katolikus Rádió, 2016. 01. 22. (Pillanatfelvétel)

Vaskarika.hu, 2016. 01. 13.

Abelovszky Tamás a BringaAkadémia és a Safe4Cycle programról - a cikk a Kossuth Rádió 2016. január 6-i Napközben című adása alapján készült.

Kossuth Rádió, 2016. 01. 06. (Napközben, 9:35-től)

Abelovszky Tamás, a BringaAkadémia program vezetője a Nepközben című műsor vendégeként mutatta be a Safe4Cycle projektet a rádió hallgatóinak.

Magyar Katolikus Rádió, 2015. 12. 18. (Pillanatfelvétel)

Szabadidő Magazin, 2015. 12. 16.

A Szabadidő Magazin a Safe4Cycle nemzetközi program projektindító találkozójáról számolt be. A projektben résztvevő osztrák, romániai és hollnad partnerek célja egy oktatási program összeállítása a hozzá kapcsolódó mentorképzési tananyaggal együtt, amely a jövőben az összes általános iskolában használható lesz.

Székesfehérvár megyei jogú város honlapja, 2015. 09. 16.

Abelovszky Tamás a Gaja Egyesület által szervezett, az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó programon mutatta be a BringaAkadémia programot Székesfehérváron.

Fehérvár Televízió Híradó, 2015. 09. 16.

Abelovszky Tamás a Gaja Egyesület által szervezett, az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó programon mutatta be a BringaAkadémia programot Székesfehérváron.

Magyar Katolikus Rádió, 2015. 09. 16. (Életre való)

 

Szombathelyi Nyugat Rádió, 2015. 09. 07.

Abelovszky Tamás a BringaAkadémia programot mutatta be a szombathelyi Nyugat Rádió hallgatóinak.

Szombathelyi Televízió, 2015. 08. 27.

Abelovszky Tamás a BringaAkadémia programot mutatta be a Szombathelyi Televízió nézőinek a vasi megyeszékhelyen megvalósult akkreditált pedagógus-továbbképzés apropóján.

Magyar Katolikus Rádió, 2015. 08. 14.

Lokál, 2015. 06. 25.

"A BringaAkadémia célja, hogy minél több gyermek számára elérhető legyen egy szakmailag megfelelően megalapozott, a résztvevők számára játékos tanulást biztosító kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatási program." Abelovszky Tamás, a BringaAkadémia vezetője nyilatkozott a Lokál munkatársának.

Kőbánya Info, 2015. 05. 26.

BringaAkadémia nyári tábor beharangozó a kobanya.info weboldalon.

Közlekedésbiztonság, 2015/2.

A Vuelta Sportegyesület szlovák, lengyel és cseh meghívottak segítségével igyekezett feltérképezni a kerékpáros oktatás helyzetét régiónkban. z előadásokból hamar kiderült, hogy a visegrádi országokban azok a szervezetek, amelyek kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatásra vállalkoznak, hasonló problémákkal szembesülnek mind az oktatás megszervezése, mind a finanszírozás területén. Ennek ellenére - Szlovákiát leszámítva - a V4 országok mindegyikében működik valamilyen szinten kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatás, remek kezdeményezéseket mutattak be a térségből érkezett vendégek. A résztvevők megegyeztek abban, hogy jó gyakorlataikat igyekeznek megmutatni egymásnak élőben is, adott esetben közös pályázatok útján biztosítva a forrásokat a hosszabb távú együttműködésre. A képekre kattintva elolvasható a teljes cikk.

            

Mozgásvilág, 2015. 05. 05.

Biciklis nyári táborok a BringaParkban - a BringaAkadémia táborok beharangozója a mozgasvilag.hu portálon.

Közlekedésbiztonság 2014/2. szám

2014 tavaszán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából az Élet Úton programmal összhangban a Közlekedéstudományi Intézet 100 általános iskolai pedagógus felkészítését biztosítja az akkreditált BringaAkadémia pedagógus-továbbképzési program keretében. Ebből az alkalomból, a program indításaként 2014. április 2-án egy workshopra került sor a témával kapcsolatban. Az eseményen számos oktatással és közlekedésbiztonsággal foglalkozó állami és nem állami szervezet (KTI, ORFK-OBB, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet) képviselője, továbbá a témában érintett kormányzati tisztségviselők (KIM, NFM) vettek részt. A képekre kattintva elolvasható a teljes cikk.

            

Mozgásvilág, 2014. 05. 21.

2014 tavaszán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából az Élet Úton programmal összhangban a Közlekedéstudományi Intézet 100 általános iskolai pedagógus felkészítését biztosítja az akkreditált BringaAkadémia pedagógus-továbbképzési program keretében. Ebből az alkalomból, a program indításaként 2014. április 2-án egy workshopra került sor a témával kapcsolatban, ahol a mozgasvilag.hu tudósítója is jelen volt.

 

Csaba TV - 2014. 05. 13.

A Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége (KETOSZ) éves közgyűlésére Mezőberényben került sor. A Vuelta Kft.-t Abelovszky Tamás, a BringaAkadémia program vezetője képviselte, aki a KETSÓOSZ tagjainak, majd a Csaba TV nézőinek is bemutatta röviden a kerékpáros közlekedésre nevelési programot.

M1 Útravaló (18. rész), 2014. 05. 08.

Az M1 Útravaló című műsora nézőinek Abelovszky Tamás BringaAkadémia programfelelős mutatta be a kerékpáros közlekedésre nevelési programot. A stáb Pestszentlőrincen, a száz pedagógus akkreditált továbbképzését lehetővé tévő program közben találkozott a BringaAkadémia vezetőjével. 

RTL Klub (Minden reggel), 2013. 07. 11.

TV2 - Mokka, 2013. 04. 17.

 

Digisport, 2013. 04. 17.

Önálló tantárgy lehet a kerékpározás - A DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban Kandó Tamás műsorvezető vendége volt Eisenkrammer Károly, a Vuelta Sportiroda ügyvezetője és Koppány Csaba testnevelő tanár.

Index, 2013. 03. 22.